ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

''Γύρω από το Πιάνο''

logo2

 

 

''Γύρω από το Πιάνο''

Ο πιανίστας Μάρκος Κώτσιας ταξιδεύει τα παιδιά του ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ με το αεροπλάνο της συμμετοχικής μουσικής εκτέλεσης:  τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδάνε 'μαζί' με την ζωντανή μουσική συνοδεία, ποιοτικά και αγαπημένα μουσικά έργα για παιδιά και ενηλίκους. Αφηγείται ιστορίες με νότες μόνο.

Μια πρώτη εξοικείωση με ένα αληθινό μουσικό όργανο είναι καθοριστική για την εικόνα που τα παιδιά διαμορφώνουν για τη μουσική. Αντίδοτο στην εποχή της ποπ κουλτούρας και του youtube παραμένει κάτι απλό, μα σπάνιο και πολύτιμο: η ευκαιρία να ακούσουν, αγγίξουν, περιεργαστούν, μάθουν και να τραγουδήσουν γύρω από το ΠΙΑΝΟ. Με αυτό το βίωμα στις καρδιές, δεν θα βρουν ρίζα οι αντιλήψεις πως τα κλασσικά μουσικά όργανα, και κατά προέκταση η κλασσική μουσική, είναι κάτι ξεπερασμένο η αδιάφορο.  

Φιλοδοξούμε να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα που στο μέλλον θα οδηγήσει τα παιδιά στη Μεγάλη Μουσική -μια πόρτα που κινδυνεύει να κλείσει υπό τη σημερινή πολιτιστική ατμόσφαιρα- και να διατηρήσουμε αλώβητη τη φυσικά δοσμένη ικανότητά τους να αισθάνονται τη συγκίνηση της παγκόσμιας προ-λεκτικής εκφραστικής γλώσσας που λέγεται ΜΟΥΣΙΚΗ 

Το μάθημα διακρίνεται από τη μουσικοκινητική αγωγή: ενώ η πρώτη μουσικότητα των παιδιών εκφράζεται βέβαια με το ρυθμό και την κίνηση, η τάξη ''Γύρω από το Πιάνο'' είναι αμιγώς μουσική και φιλοδοξεί να εξοικειώσει τα παιδιά με τον κόσμο των ήχων του πιάνου και του ομαδικού τραγουδιού με συνοδεία πιάνου.

 

 

 

 

Κοινοποίηση σε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Διαβάστηκε 1158 φορές
© Copyright 2017.ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ. All Rights Reserved. Powered by A.M.