Το Νηπιαγωγείο ολοκληρώνει την εισαγωγή στη διαδικασία της μάθησης, εισαγωγή σε ένα υπέροχο ταξίδι που θα συνεχιστεί και θα χαράξει την υπόλοιπη ζωή των παιδιών.

P1011430 P6241585 

 Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διαμόρφωση ενός κατάλληλου μαθησιακού περιβάλλοντος, πλούσιο σε ερεθίσματα, που προωθεί την αυτονομία και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Βασικές συνιστώσες για την ανάπτυξη του προγράμματός μας είναι η ευελιξία και η διαθεματική διάσταση των δραστηριοτήτων, δηλαδή δίνεται έμφαση στην ολιστική προσέγγιση της γνώσης.

Ενώνοντας τους μαγικούς κόσμους των εικαστικών, της μουσικής, των μαθηματικών, των γραμμάτων και της φυσικής, ανοίγουμε το δρόμο για τη γνώση.

Η γνώση στο Νηπιαγωγείο μας προσεγγίζεται αξιοποιώντας τις υπάρχουσες γνώσεις των παιδιών, τα βιώματά τους, τις σκέψεις τους, τα όνειρά τους και τις επιθυμίες τους.

PA170871 PB170083

Με αυτό τον τρόπο, οργανώνουμε ελκυστικές μαθησιακές εμπειρίες που έχουν νόημα, σκοπό και ενδιαφέρον για τα ίδια τα παιδιά, σεβόμενοι πάντοτε τον προσωπικό ρυθμό ανάπτυξής τους.

Το παιχνίδι, η μουσική, ο χορός, οι εκδρομές στη φύση και το θέατρο έχουν και αυτά τη θέση τους στις βιωματικές παιδαγωγικές δραστηριότητες και παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να γίνει το Νηπιαγωγείο η πρώτη γέφυρα που θα οδηγήσει τα παιδιά να αποδεχθούν ομαλά την ένταξή τους στην παραπέρα μαθησιακή διαδικασία.

 

 DSCN2288  SDC13023

 

 SDC13338  20170426 141104

Κοινοποίηση σε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
© Copyright 2017.ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ. All Rights Reserved. Powered by A.M.